dijous, 15 d’octubre del 2020

COVID 19 -NOVES ESURES- 15/10/2020

 El Govern de la Generalitat de Catalunya ha adoptat una sèrie de mesures seguint les indicacions del Procicat, que ara estan pendents que siguin aprovades (o modificades), durant el dia d’avui, pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Es preveu que aquesta mateixa tarda/vespre aquestes mesures es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i que entrin en vigor a partir de demà (divendres dia 16/10/2020).

Les mesures proposades (pendents d’aprovació) són les següents:

-       Limitació de desplaçaments: Es recomana limitar els desplaçaments i la circulació, fomentar el teletreball i les entrades esglaonades als llocs de treball, i es manté la prohibició de reunions i trobades de més de sis persones.

-       Restauració: Els bars i restaurants no poden servir els clients a l’interior de l’establiment ni a l’exterior. Amb tot, sí que poden entregar comandes a domicili i oferir serveis de recollida de menjar i beguda, sempre amb una cita prèvia.

-       Comerç: L’aforament no superarà el 30%, independentment de la superfície. Els locals de més de 400 m2 controlaran l’entrada de clients i vetaran l’ús de les zones comunes. Es tanquen els centres d’estètica, llevat de les perruqueries.

-       Cultura: Els teatres i cinemes tancaran a les 23 hores, reduiran a la meitat l’aforament, preassignaran els seients i registraran les entrades. Els congressos i convencions es cancel·len i es redueix al 50% l’aforament d’actes religiosos i civils.

-       Oci i Esport: Els parcs infantils i jardins tanquen a partir de les 20 hores. Els equipaments esportius es podran fer servir amb cita prèvia, a un 50% de l’aforament i amb controls d’accés. Les sales de joc, casinos i sales de bingo no obriran.

Quan es coneguin definitivament les mesures aprovades. Tenint en compte la pròrroga dels anteriors ERTO’s (fins el 31/01/2021) per algunes activitats i les noves modalitats d’ERTO que es van aprovar el passat dia 30/09/2020 (R.D.Ley 30/2020) cada empresa podrà adoptar les decisions oportunes.

Barberà del Vallès, 15 d'Octubre del 2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada