dilluns, 22 de maig del 2023

INSTRUCCIONS PER A LA PARTICIPACIÓ DELS TREBALLADORS A LES ELECCIONS MUNICIPALS 2023

 

INSTRUCCIONS NECESSARIES PER LA PARTICIPACIÓ DE LES PERSONES TREBALLADORES A LES ELECCIONS LOCALS EL DIA 28 DE MAIG DE 2023

ORDRE EMT/111/2023 de 9 de maig.

En data 11 de maig, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, publica les instruccions necessàries per la participació dels treballadors i treballadores en les eleccions locals i al Consell General d’Aran del dia 28 de maig del 2023.

TRETS A REMARCAR

HORARI DE VOTACIÓ 28 de maig de 2023 de 9:00 a 20:00 hores

PERMÍS PELS ELECTORS El permís perquè puguin exercir el seu dret de vot, en les eleccions locals,  a les persones treballadores que el dia de les eleccions sigui coincident amb la seva jornada laboral, serà com a màxim de 4 hores amb les següents particularitats:

Coincidència  

Permís Retribuit

Jornada i Horari Votació

Menys de 2 Hores

No té permís

Entre 2 i 4 Hores

2 hores de permís

Mes de 4 Hores

4 hores de permís

 

-          Les hores de permís s’han de reduir en proporció a la jornada de treball, pels treballadors que facin una jornada inferior a la legal o convinguda.

 

-          Aquest permís NO té caràcter recuperable i es retribueix, com si la persona hagués treballat normalment.

 

-          La determinació del moment d’utilització d’hores, és potestat de l’empresari/a.

 

-          L’empresari/a té dret a demanar al treballador justificant de la votació expedit per la mesa.

PERMÍS ALS MEMBRES DE MESA ELECTORAL O INTERVENTORS

a.    Si el dia de les eleccions és coincident amb la jornada laboral, aquestes persones tindran Permís la jornada completa i 5 primeres hores del dia posterior.

 

b.    Si el dia de les eleccions gaudeixen de descans setmanal, aquestes persones tindran permís les 5 primeres hores del dia posterior.

PERMÍS PELS APODERATS Les empreses els hi han de concedir un permís retribuït durant la jornada completa del dia de les eleccions de caràcter no recuperable.

TORN DE NIT Si alguna de les persones treballadores, es membre de la mesa electoral, interventor o apoderat, i treballa el torn de nit en la data immediatament anterior, i ho demana, l’empresari li ha de canviar el torn.

VOT PER CORREU Fins el dia 18 de maig, les persones que realitzin funcions lluny del seu domicili habitual, o en condicions que dificultin el sufragi, podran gaudir dels permisos indicats per als electors, per tal de formular personalment la sol·licitud de certificació necessària per poder emetre el seu vot per correu.

                Maig del 2013

 

Fonts:                                       

Art. 84 LOREG

Ordre EMT/111/2023

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada