diumenge, 13 d’agost del 2023

Transports

En aquest apartat hi registrarem aquelles factures que ens facin empreses que transportin material que nosaltres venem als nostres clients i les que es refereixin a qualsevol despesa que no sigui una compra.

Les despeses per transports d'aquells bens que s'adquireixen per tornar-los a vendre,  s'han de comptabilitzar com a COMPRES.

Quan el transport es faci a través d'un treballador de l'empresa, la despesa corresponent anirà a DIETES EXEMPTES.

També podrem incloure en aquest apartat les següents despeses:

MANUTENCIÓ, ESTÀNCIA I LOCOMOCIÓ DEL TITULAR DE L'ACTIVITAT.

Quan aquestes despeses vinguin donades per visites a clients, però no per fer una feina concreta, sinó com a nous contactes, es podrà registrar dins l’apartat de PUBLICITAT I RELACIONS PÚBLIQUES. (cal tenir en compte que en aquest cas s’ha de respectar el límit de l’1% de la xifra de negoci).

Seran deduïbles sempre que vinguin derivades per l’activitat (V0180-13; V2535-15; V1183-15).

I.V.A.: No són deduïbles les quotes suportades per serveis de desplaçaments de viatges, hotels i restauració, excepte que l’import d’aquests tingui la consideració de despesa deduïble fiscalment a efectes de l’Irpf o de l’Is (Art. 96.Uno 6º Liva).

Manutenció:

Seran deduïbles les despeses per manutenció del propi contribuent que s’ocasionin com a conseqüència de l’activitat, sempre que es produeixin en establiments de restauració i hoteleria i s’abonin utilitzant qualsevol mitjà electrònic de pagament, amb els límits que s’estableixen reglamentàriament per als treballadors (Art. 30.2.5º c Lirpf).

Resulta irrellevant que la despesa s’efectui o no en un municipi diferent d’aquell en que s’ubica el lloc on es duu a terme l’activitat econòmica o del municipi on resideix el propi contribuent (V3619-20).

Seran deduïbles quan s’acrediti que s’han ocasionat en l’exercici de l’activitat i estiguin relacionats amb la obtenció dels ingressos (V3619-20) (V0562-21).

Els menjars amb clients es poden deduir encara que no tinguin un resultat immediat. Caldrà que s’acrediti mitjançant email, watsap, etc. (STS 458/2021, 30.3).

Estància (Allotjament):

Es podrà deduir aquell import que es justifiqui mitjançant una factura.

Caldrà provar la correlació amb l’activitat per qualsevol mitjà de prova admissible en dret -si la despesa és deduïble en l’Irpf també ho serà en l’Iva-

Locomoció: (Art. 9 A 2. Rirpf)

            Desplaçament:

Si el desplaçament es fa amb transport públic, la deducció de l’import que es justifiqui serà deduïble sempre amb la condició que es provi la seva correlació amb l’activitat.

No es podrà deduir l’import de 0’19€/Km o 0’26€/km. (a partir de 17-7-2023), perquè el règim de dietes de l’art. 9 RD439/2007 (Rirpf) només és aplicable als contribuents que percebin rendiments del treball com a conseqüència d’una relació laboral en la que es donin les notes de dependència i alienitat.

            Combustible, peatges, garatge, parking:

La deducció d’aquestes despeses a l’Irpf està condicionada a que el vehicle s’utilitzi de forma exclusiva per a l’activitat econòmica (V2081-12; V0180-13; V0117-21).

Resulta imprescindible que el vehicle vagi a nom del titular del negoci i que estigui degudament registrat com a immobilitzat. La factura haurà d'indicar la matrícula del vehicle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada